helmi 202008
 

Helsingin Sanomat julkaisi pääkirjoitussivullaan tiistaina 19. helmikuuta kirjoittamani yliön (Vieraskynä) Turkin huivikiistan taustalla on eliittien välinen valtataistelu, joka otsikon mukaisesti käsitteli viime viikkojen huivikiistaa ja sen taustoja.

Kirjoituksen kantavana teemana oli huivikiistan näkeminen valtataisteluna uuden (AKP) ja vanhan (kemalistit) eliitin välillä. Ongelmana ei siis ole huivi itsessään vaan se, miten siitä on tehty symboli, jossa kiteytyy kamppailu vallasta ja julkisesta tilasta. Mainitsin myös, että TESEVin tutkimuksen (2006) mukaan turkkilaiset eivät pidä huivikysymystä tärkeänä yhteiskunnallisena asiana. Tässä valossa onkin toivottavaa, että Turkin parlamentti palaisi nyt niiden tärkeinä pidettyjen kysymysten (mm. talous, työttömyys, turvallisuus) pariin.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)