Maanjäristys Itä-Turkissa

 Posted by on 24.10.2011  Add comments
loka 242011
 

Ilta Van-järvellä vuonna 2005. Kuva: L. Tainio

Kuten Suomenkin uutisista on voinut huomata, Itä-Turkissa, Van-järven seudulla tapahtui eilen voimakkuudeltaan 7,2 magnitudin maanjäristys. Järistyksestä kärsivät etenkin Vanin ja Ercişin kaupungit, ja kuolleita on nyt virallisesti yli 200, loukkantuneita yli tuhat. Maanjäristys on saanut koko Turkin liikkeelle ja taistelu PKK:ta vastaan on jäänyt taka-alalle, vaikka viime viikolla aloitettu operaatio jatkuukin. Kurdien Rauha- ja demokratiapuolueen (BDP) johtaja Selahattin Demirtaş kiitti jo saapuneesta avusta ja totesi sen olevan osoitus [turkkilaisten ja kurdien] veljeydestä.

Mikäli haluat auttaa maanjäristyksen uhreja, sen voi tehdä mm. lahjoittamalla rahaa (euroja, dollareita tai Turkin liiroja) Turkin Punaiselle puolikuulle (pankkiyhteystiedot löytyvät täältä – en tiedä paljonko Suomesta tehtävästä pankkisiirrosta veloitetaan).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)