Toivoa Kyproksella?

 Posted by on 7.7.2008  Add comments
heinä 072008
 

Helsingin Sanomat julkaisi tänään toimittaja/kirjailija Hugh Popen aliokirjoituksen Sovinto Kyproksella lähenee. Kirjoitus heijastaa sitä optimismia ja uskoa saaren yhdistymiseen, mikä on herännyt Kyproksen keväisten presidentinvaalien jälkeen.

Hugh Pope työskentelee International Crisis Groupissa, joka julkaisi kesäkuun lopulla uusimman Kypros-raporttinsa. Raportin suosituksissa toivotaan kaikkien osapuolten (Kypros, Pohjois-Kypros, Turkki, EU ja EU:n jäsenvaltiot, YK) aktiivisuutta. Valitettavasti vain Turkin sisäpoliittinen tilanne ei juuri nyt ole paras mahdollinen rakentavaa ja maltillista politiikkaa ajatellen – sääli, kun muistetaan, että Turkki oli yksi suurimmista Annanin suunnitelman tukijoista, ja käänsi kelkkansa ennen Kyproksella vaikuttanutta Papadopouloksen hallintoa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)