heinä 172008
 

Suomen Turkin-suurlähettiläs Maria Serenius on siirtymässä uuteen asemamaahan neljän Ankarassa vietetyn vuoden jälkeen. Sereniuksen vuodet Turkissa ovat olleet kehityksen aikaa Suomen ja Turkin suhteissa. Yliopistolaisena mieleeni tulee ensimmäisenä lisääntynyt opiskelijavaihto ja kontaktit suomalaisten ja turkkilaisten yliopistojen välillä – sara, jolla Helsingin yliopistolla olisi parantamisen varaa. Henkilökohtainen suhteeni lähetystöön on ollut läheinen, koska työskentelin siellä vuosina 2005-2006.

Lähetystö on tehnyt parhaansa, mutta sen resurssit eivät vastaa Turkin merkitystä suurena ja kehittyvänä maana, ja toisaalta Turkin suomalaisyhteisö kasvaa ja vaatii palveluja. Edustuston puute Istanbulissa onkin jatkuva ongelma, johon ei ole löydetty ratkaisua. Maria Serenius on ahkerasti pitänyt Turkin kysymystä esillä Suomessa ja osaltaan lisännyt Turkin-tuntemusta hallinnossa. Uuden lähettilään Kirsti Eskelisen onkin hyvä jatkaa tästä, kun hän aloittaa toimessaan 1. syyskuuta. Tietojemme mukaan Eskelinen on jo nähty turkin kielen kurssilla! Toivotamme Sereniukselle hyvää jatkoa, ja onnittelemme Eskelistä uudesta tehtävästään. Kolay gelsin!

***

Maria Sereniuksen läksiäisviesti.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)