elo 282008
 

Nobel-voittaja Orhan Pamukin uusin romaani julkaistiin Turkissa. Viattomuuden museo (Masumiyet Müzesi) -nimistä kirjaa on jo ehditty kuvailemaan rakkaustarinaksi. Kirjauutuus on lähes 600-sivuinen ja Pamukilla kului seitsemän vuotta sen kirjoittamiseen. Pamukin kustantaja Suomessa on Tammi. Kustantamon sivuilta voikin seurata, mitkä teokset on jo saatavilla myös suomeksi.

Pamukin lisäksi suomeksi on julkaistu vain vähän turkkilaista kirjallisuutta (ks. Turkki – Euroopan rajalla -kirjan tietolaatikko). Aivan uusi julkaisu on kuitenkin Otavalta juuri ilmestynyt Hasan Ali Toptaşin teos Varjottomat (suom. Tuula Kojo), minkä lisäksi voidaan mainita Basam Booksin hiljattain julkaisema runokokoelma Hullu sydän (suom. Suna Önder), mikä esittelee 1200-luvulla(?) eläneen mystikon Yunus Emren tuotantoa.

***

Muutan viikon kuluttua Kosovoon työtehtäviin. Muutos on jo vaikuttanut blogin päivitykseen ja valitettavasti seuraavat pari-kolme viikkoa tullee vielä olemaan hiljaista aikaa osaltani. Tarkoitus olisi palata tiheämpään päivitysrytmiin ja pitempien tekstien pariin viimeistään lokakuussa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)