syys 282008
 

Korruptiota vastaan taisteleva Transparency International -järjestö julkaisi hiljattain listan, jossa se vuosittain arvioi korruption määrää 180 valtiossa. Turkki paransi sijoitustaan kuusi pykälää viime vuoteen verrattuna ja on nyt sijalla 58. Mielenkiintoista onkin verrata Turkin kehitystä EU:n jäsenmaihin ja Turkin tavoin jäsenneuvotteluja käyvään Kroatiaan. Vuoden 2007 tilastoissa Turkki oli aivan Puolan kannassa, tasoissa Bulgarian ja Kroatian kanssa sekä hitusen Romanian edellä. Ero Kreikkaan ja Liettuaan oli selvä. Nyt Turkki on onnistunut ohittamaan sekä Bulgarian että Kroatian, tasoissa Puolan ja Liettuan kanssa sekä aivan Kreikan ja Italian kannoilla. Huomattavaa on joidenkin EU:n jäsenmaiden heikkenevä suuntaus. Toisaalta Turkin korruptio-ongelma on varmasti jäänyt osin kuluneen vuoden muiden ongelmien varjoon, mutta ainakaan tilanne ei ole selkeästi heikentynyt toisin kuin esimerkiksi Bulgariassa.

***

Muualla huomattua:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)