loka 152008
 

Uutistoimisto AFP julkaisi äskettäin mielenkiintoisen uutisen Kyprokselta. Kyproksen opetusviranomaiset ovat kohdanneet huomattavaa vastarintaa pyrkiessään uudistamaan koulujen historianopetusta sovittelevampaan ja vähemmän nationalistiseen suuntaan.

Vastaava uudistus tehtiin Pohjois-Kyproksella jo 2004. Uutinen tuo esiin peruskoulutuksen merkityksen rauhan ja ymmärryksen rakentamisessa. Eikä Kypros ole suinkaan ainoa valtio, missä kouluopetusta voitaisiin etäännyttää nationalistisista ja vastakkainasettelua korostavista historian tulkinnoista.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)