touko 172010
 

Ihmeiden aika ei ole sittenkään ohitse. Turkissa juhlistettiin eilen uutta jalkapallon superliigan mestaria, ja voittajaksi selviytyi Bursaspor 40:n superliigassa vietetyn kauden jälkeen. Siitä tuli samalla vasta viides Turkin mestari, toinen mestari Istanbulin ulkopuolelta ja ensimmäinen uusi mestari sitten kauden 1975-76, jolloin Trabzonspor liittyi mestarien kunniakkaaseen kerhoon.

Turkissa ovat perinteisesti juhlineet neljä suurta seuraa (kirjoitin aiheesta jo aiemmin täällä). Ne ovat hallinneet kenttiä jopa siinä määrin, että viimeisten kymmenen kauden tarjolla olleista 30 mitalista vain neljä pääsi valumaan niiden käsistä (Bursaspor 1. 2010, Sivasspor 2. 2009, Gençlerbirliği 3. 2003, Gaziantepspor 3. 2001). Sitä edeltävien kymmenen kauden saldo oli tätäkin synkempi, kun ainoastaan Gaziantespor onnistui kiilaamaan nelikon ulkopuolelta palkintosijoille (3. kaudella 1999-2000).

Beşiktaşin heikosti alkanut kausi päättyi lopulta neljännelle sijalle tasapistein Galatasarayn kanssa, mutta huonommalla maalierolla pykälän leijonia huonommin. Kauden päätteeksi Diyarbakırspor, Denizlispor ja Ankaragücü lähtevät sarjaporrasta alemmas hakemaan vauhtia.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)