maalis 312011
 

Viime aikoina Turkkia puhuttanut ja ilmeisesti toimittaja Ahmet Şıkin vangitsemiseen johtanut Imaamin armeija (İmamın Ordusu) -työnimellä kulkenut käsikirjoitus on julkaistu verkossa. Fethullah Gülenin johtaman liikkeen ja poliisin suhteita käsittelevän käsikirjoituksen jo aiemmin lukeneet ovat vahvistaneet kyseessä olevan aidon kopion. Vielä on epäselvää, kenen hallussa nyt levinnyt kopio on ollut ja kuka sen on julkaissut verkossa.

Turkin poliisia oli kritisoitu pyrkimyksistä takavarikoida myös käsikirjoituksen sähköiset versiot ja heitä olikin varoitettu siitä, että kopioita oli saattanut levitä internetin kautta (esim. sähköpostitse). Vangitun toimittajan vaimo Yonca Şık on jo kiittänyt käsikirjoituksen julkaisijoita kansalaistottelemattomuudesta.

Internetissä leviävän version nimi on muutettu, ja se on nyt Ne palavat, jotka koskevat siihen (Dokunan yanar). Tämä on suora lainaus Şıkin pidätyksensä jälkeen antamasta lausunnosta, jolla hän viittasi niihin ongelmiin, joita Gülenin liikettä tutkivat ja arvostelevat joutuvat kohtaamaan. Şıkin vangitsemista ja käynnissä olevaa tutkintaa puolustaneet tahot ovat perustelleet asiaa mm. sillä, että Şık on saanut kirjassa esiintyvät tiedot Ergenekon-ryhmältä, joka oli myös ohjannut kirjan kirjoitusprosessia ja sisältöä. Tämän suuntaisia tietoja annettiin myös hallitusta lähellä oleville lehdille vuodetussa esitutkinta-aineistossa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)