touko 232012
 

Helsingissä elokuun alussa pidettävä Flow-festivaali mainostaa nyt Turkki-teemaa. Hienoa, että Helsingissä nähdään turkkilaisia artisteja, mutta voiko kahta yhtyettä (BaBa Zula ja Kolektif İstanbul) ja yhtä dj:tä (Murat Meriç) todella mainostaa turkkilaiseen nykymusiikkiin pureutuvana teemana festivaaleilla, missä esiintyy useita kymmeniä artisteja? Entä riittääkö kolme artistia luomaan läpileikkauksen (pureutumisen) edes istanbulilaiseen nykymusiikkiin?

Molemmat festivaalilla esiintyvät yhtyeet hyödyntävät turkkilaisen musiikin perinteitä ja Kolektif İstanbul vielä Suomessa nyt niin muodikasta balkanilaista soundia. Eikö Turkissa tai Istanbulissa siis tehdä muunlaista nykymusiikkia kuin orientalistiseen perinteeseen nojaavaa? Vai eikö suomalaista yleisöä kiinnosta muu kuin hypetetty eksotiikka? No, itse en mene tänäkään vuonna kyseisille festareille, mutta voin kyllä lämpimästi suositella niin BaBa Zulaa kuin Kolektif İstanbuliakin.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(ei julkaista)